Jdi na obsah Jdi na menu
 


Drnovický fotbal jede! ( nova.cz 31.3.08)

31. 03. 2008 14:44, aktualizováno 05. 04. 2008 17:00
Kdybychom si vypůjčili frázi z jedné notoricky známé písně, tak by to mohlo znít takto. Řekni, kde ty Drnovice jsou? Kam se ztratil fotbalový klub z malého města, který kdysi hrával první ligu?

Smrt drnovického fotbalu

Ještě před třemi lety se v Drnovicích hrála první liga, pak však místní klub upadal až se nakonec naplnil ten nejhorší možný scénář. Po 75. letech od založení klubu umřel v této vísce nedaleko od Vyškova fotbal dospělých. Krásný stadion, na kterém se hráli ligové i pohárové zápasy či dokonce reprezentační střetnutí, osiřel.

Vzkříšení se odehrálo v hospodě 

Nebylo to však na dlouho. Před rokem si v hospodě řekla parta nadšenců, že drnovický fotbal vzkřísí. Pro ročník 2007/2008 přihlásili tamní klub do IV. Třídy okresní soutěže. Tedy nejnižší soutěž, kterou je možné hrát. Nově vzniklý klub se jmenuje FKD a je registrován jako občanské sdružení.

Za vítězstvím bez Druláka 

Kádr už pochopitelně nenabízí jména jako Radek Drulák, Miroslav Kadlec nebo Luboš Kubík. Reprezentovat Drnovice v této soutěži se rozhodla řada odchovanců a hráčů, kteří v minulosti oblékali dres ať už Béčka či Áčka. A je nutné říct, že tito borci zatím válí. Ve 14. zápasech mají drnovičtí průměr vstřelených branek na zápas 7 a jejich nejvyšší výhra je zatím 16:0. Prohráli pouze jednou.

Jaká je budoucnost?

Kam až může kdysi hrdý klub dojít je otázka. Jak se říká, peníze jsou až na prvním místě. A o fotbale to platí dvojnásob. Pokud se nenajde nikdo, kdo by otevřel peněženku, tak zde první ligu asi znovu neuvidíme. I kdyby žádný takový mecenáš nepřišel, tak nejdůležititější je, že milovaná hra v Drnovicích znovu žije.


zdroj: nova.cz, autor: Jaromír Vlček
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář