Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fotbal Drnovicím sluší

 Obrazek

 Z těžkých a komplikovaných porodních bolestí se zrodil v Drnovicích nový fotbalový klub.

Klub který vznikl pod patronací občanského sdružení FKD. Znovuzrození kopané v naší vesnici mělo mnoho příznivců i odpůrců. Přesto se několika lidem podařilo dát dohromady soukolí jednotlivců, kterému se dohromady říká fotbal. Hlavou, neboli předsedou klubu se stal ing. Daniel Brtníček , jeho zástupci Oldřich Jelínek a Vítězslav Zbořil. Netřeba zdůrazňovat co tato jména v místní fotbalové branži znamenají. Nehledě na to, že Dan se postavil do branky svého mužstva a Olin se svolil tu bandu „čtveráků“ trénovat.

  První utkání sehrál „Bílý balet“ na domácím stadionu a to o pouti 12.8. s mužstvem Milonic. Domácí klub posvětila svým čestným výkopem starostka obce a předseda okresního fotbalového svazu. Návštěva byla fantastická stejně jako výsledek  10:2.  Ve stejném stylu se odehrála prakticky celá podzimní část sezóny,  krom domácího utkání s Brankovicemi, ve kterém podlehly Drnovice na vlastním hřišti 3:4. Nejvyšší domácí výhru odskákaly Hamiltony 16:0.  Naopak venku zaplakaly Hoštice B 11:0.

  Při všech domácích zápasech jsme se pro vás snažili připravovat podmínky, které jsou nadstandardní soutěži ve které se naše mužstvo nachází. Dalo by se říct že překračují standart všech mužstev  našeho okresu. Pravidelně vychází zpravodaj s výsledky, rozhovory a zajímavostmi. Tombola plná lákavých cen na každém utkání. A oceňováni jsou i majitelé klubových karet a nejmenší fanoušci v hledišti.

 Poděkování touto cestou si zaslouží všichni kdo se podílí na chodu FKD o.s. a na průběhu zápasů, hráči, kteří vzorně reprezentují klub, realizační tým vedený trenérem výše jmenovaným, OÚ Drnovice za poskytnutí prostor a zázemí, a v neposlední řadě fanoušci, kteří hojně navštěvují domácí i venkovní zápasy a podporují klub, který nosí hrdé jméno DRNOVICE.