Jdi na obsah Jdi na menu
 


FKD - KŘENOVICE 0:5 POHÁR OFS

FKD : Křenovice    0 : 5    (0:2)
Sestava : Hrušák – Vaškeba,Jelínek (71´Handl),Gotvald,Vondřich-Janovský (46´Kučera),Ignačák, Kroutilík,Petřek (71´Němec) – Lukeštík,Kabele
Žlutá karta : Petřek
    Finále okresního poháru se uskutečnilo za slunečného počasí v Křižanovicích. To, že se nejednalo jen o obyčejný zápas, potvrdila kompletní účast vedení Okresního fotbalového svazu, ale třeba i taková drobnost jako VIP zóna a podobně. 
    Utkání začalo opatrně. Obě mužstva se snažila hrát, ale jejich snaha končila na hranici pokutového území. Z tohoto vybočila akce našeho týmu po pár vteřinách hry, kdy se do pokutového území vřítil Kabele a po střetu s obráncem soupeře upadl k zemi, ale penalta se nepískala. Tiché vody utkání se rozbouřily v 16 minutě, kdy jsme poprvé inkasovali. Nakopnutý míč propadl mezi obránci a Světelský neměl problém přehodit vyběhnutého brankáře Hrušáka. Než jsme se stačili vzpamatovat, tak přišla další rána. Stejný hráč soupeře se ocitl sám před Hrušákem a skvostně zamířil k tyči a poslal Křenovice do trháku na 0:2. To běžela 18 minuta. V 19 minutě jsme mohli snížit, když centr do pokutového území srazil hráč Křenovic na vlastní branku, ale skvělý reflex gólmana Žáka zabránil ve skórování. Poté jsme opět viděli hru mezi vápny. My jsme se více začali osmělovat, ale na branku soupeře jsme stříleli z uctivé vzdálenosti, což na brankáře Žáka bylo málo. Do obrovské šance jsme se dostali ve 37 minutě, kdy na malém vápně byl zcela osamocený Petřek, ale jeho hlavička byla hodně slabá na to, aby Žáka překvapila. V závěru poločasu sklepl Procházka na Světelského, který z velkého vápna mířil nad naší branku.
     Odhodlání našeho mužstva po změně skóre bylo v úvodu druhé části znát. V 55 minutě se zcela sám na Žáka řítil Kabele, ale nedokázal trefit branku.  Tento moment jakoby zlomil naší touhu po vítězství. Křenovice začaly hrát více koncentrovaně a to bylo rozhodující. V 61 minutě předvedl famózní akci kapitán soupeře Rozkopal, který si na polovině vzal míč, přešel přes všechny hráče, udělal kličku Hrušákovi a neomylně zavěsil. To byl poslední hřebíček do naší rakve. My se více soustředili na diskutování mezi sebou, než na fotbal a Křenovicím jsme cestu k vítězství notně usnadnili. I přes tuto skutečnost jsme mohli zvedat ruce nad hlavu. V 66 minutě se na malém vápně ocitlo před Žákem zcela osamoceno duo našich hráčů Vaškeba, Kučera, ale s koncovkou naložili hodně špatně. Netrefili ani branku. Chvíli na to si vzal míč muž zápasu Rozkopal, a předvedl individuální akci podobné té z 61 minutě. Prostě ho nikdo nechytil a on pohodlně zvýšil na 0:4.  Soupeř poté prostřídal sestavu a my více drželi míč, ale valný efekt to nemělo. Tečku za zápasem udělal v 81 minutě, kdo jiný než, Rozkopal, který si vyskočil na centr od autové lajny a hlavou završil hattrick.
      Co říci? Soupeř působil mnohem kompaktněji a odhodlaně. Hrál organizovaně, nediskutoval mezi sebou a v koncovce předvedl velkou kvalitu. Z tohoto pohledu je jeho výhra naprosto zasloužená. My jsme naopak svým přístupem a hlavně výsledkem neudělali důstojnou tečku za pohárovým vystoupením.