Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vícemilice - FKD 0:2

Vícemilice : FKD    0 : 2   (0:1)

Sestava : Hrušák – Vaškeba,Jelínek,Gottvald,Šmerda-Weber,Adler,Vondřich,Raška-Lukeštík,Bobál – Strnad

Branky . 2 Lukeštík, žlutá karta : Adler

Střely na branku (soupeř/my) :  2 : 7, rohy (soupeř/my) : 3:5

 

     V nedělní dopoledne jsme zajížděli na horkou půdu do Vícemilic. Naše sestava není příliš početná, ale zato stabilní. Ve „Vicánkách“ jsme toho moc neočekávali. Chtěli jsme si hlavně zahrát, a pokud to půjde i bodovat.

      Od úvodních minut se nám naskytl obrázek, který jsme již dlouho s tímto soupeřem neviděli. Byli jsme jednoznačně aktivnější, vypracovávali si šance a domácí jen přihlíželi, co se na hřišti děje. Celkem pohledný výkon měl jednu kaňku a to neproměňování vyložených šancí. Již v 6 minutě zatáhl míč k soupeřovu vápnu Adler, kde si narazil s Lukeštíkem, ale tváří v tvář brankáři Hanákovi neuspěl. V 10 minutě se připomněla největší hvězda domácích Milan Pacanda, který zprava zatáhl míč a jeho nahrávku před branku jen těsně minul jeho spoluhráč. V 15 minutě pronikl do vápna domácí Jiří Vrána, ale Roman Hrušák jeho šanci hbitě zlikvidoval. V 18 minutě jsme zahrávali trestný kop zpoza velkého vápna. Lukeštík  zvolil přízemní střelu podél zdi a Hanák našel míč v síti. Ve 20 min. Weber našel Adlera a ten zcela osamocen před Hanákem neuspěl.  Domácí brankář ukázal postřeh a míč vyrazil. Ve 23 minutě vysunul Adler do šance Webera, ale ten sám před Hanákem klopýtl a jeho slabou střelu strážce domácí svatyně vyrazil. Ve 44 minutě jsme kopali další trestný kop kousek za vápnem a domácí měli obrovské štěstí, neboť míč z kopačky Lukeštíka skončil na břevně.  Jasná převaha v první části byla korunována pouze jednou brankou a tak byl velký otazník nad vývojem v druhé části.

     Hned v jejím úvodu vnikl zprava do vápna Bobál a jeho střela na zadní tyč jen o vlásek minula branku. Poté přišla největší šance domácích. V 52 minutě běžel na Hrušáka Pacanda obtěžovaný Jelínkem natolik, že netrefil branku. O minutu později vystřelil nebezpečně  Lukeštík, ale minul branku domácích. Vícemilice se připomněly naposledy v 64 minutě, kdy po rohu Pacandy zůstal na zadní tyči osamocený hráč, ale hlavou netrefil zařízení. V druhé půli se už nehrál tak pohledný fotbal a byl to spíše boj. My byli pohyblivější a domácí k ničemu nepustili. Naší aktivitu jsme korunovali v samotném závěru, kdy v 82 minutě běžel na Hanáka Lukeštík, udělal mu kličku a domácí brankář ho poslal k zemi. Následnou penaltu s přehledem Lukeštík proměnil. Poté byl sám před Hanákem Adler a následně Lukeštík, ale střelecky se neprosadili.

     Na horké půdě jsme dosáhli nečekaného, ale zaslouženého vítězství. Teď se v klidu můžeme soustředit na další kolo, kdy hostíme suverénního lídra tabulky z Kobeřic.