Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pačlavice - FKD 1:2

Pačlavice : FKD     1 : 2   (0:1)
Branky : 13´Ambroz, 83´Strnad
Sestava : hrušák – Jelínek,Měřínský,Gottwald,Ignačák – Janovský,Forró,Lukeštík (76´Kučera),Petřek (62´Strnad)-Ambroz, Kábele (90´Suchan)

     V nedělní odpoledne nás čekal neporažený lídr tabulky z Pačlavic. Domácí jsou v čele tabulky s velkým náskokem a už se pomalu začínají připravovat na vyšší soutěž. My jsme chtěli začít aktivně, ale již ve 2 minutě šel do souboje brankář Hrušák s jedním hráčem domácích a na rohu velkého vápna ztratil míč, jenomže domácí hráč, tak váhal se střelou do prázdné branky, až mu míč odkopl Gottwald. Poté se hrálo podle našich not a šancí na skórování jsme měli více než dost. V 6 minutě přetáhl Forró míč za obranu, kde byl Ambroz zcela sám, ale zakončil velice slabě a jeho střelu brankář Klimek lapil. Ve 12 minutě se zprava řítil sám na Klimka , Petřek, ale přestřelil. Ve 13 minutě našel Ignačák přesnou nahrávkou Ambrože, který byl na chvíli osamocen v pokutovém území a stačil míč napálit k tyči a my vedeme 0:1. V 16 minutě Kábele uvolnil Dana Forró a ten z vápna míří vedle. .  Domácí se připomněli až ve 23 minutě, kdy jejich hráč v dobré šanci střílí nad. V 29 minutě vnikl do pokutového území Kábele, ale místo střely volil sérii kliček a přešlapovaček a jeho střela šla následně vedle. S přibývajícím časem se stále více prosazují domácí.. V 37 minutě se na Hrušáka řítí sám hráč domácích, ale jeho nepovedenou střelu náš góloš chytá. V téže minutě zpoza velkého střílí Forró a míč s tečí domácího hráče končí vedle. V posledních dvou minutách první půle mají domácí ještě dvě šance jednu chytá Hrušák a druhou posílají nad. Zvláště ta druhá, když běžel sám byla nebezpečná, ale Ignačák naštěstí stačil hráče rozhodit a ten z malého vápna přestřelil.
     V druhé části jsou aktivnější domácí. Nám jakoby docházely síly. Domácí si v úvodních deseti minutách druhé části připravili dvě šance, ale ani jednu neproměnili. V 63 minutě zahrávají trestný kop z hranice vápna, který jen o milimetry končí vedle naší tyčky. O tři minuty později je srovnáno. Domácí zahrají přetažený roh na zadní tyč, kde byl zcela osamocený Doležal a hlavou překonává Hrušáka. Tlak Pačlavic se stupňuje. My hrajeme na chylé výpady a celkem třikrát se ocitneme v brejku a přečíslení a třikrát si špatně nahrajeme. Pačlavice jsou na naší polovině a mají v 73 a 74 minutě další šance, ale buďto je chytá Hrušák anebo končí vedle brány. V každém případě naši hráči bojují o každý metr. V 83 minutě přišel rozhodující okamžik. Kábele si přikryl míč a je faulován na půlící čáře. K míči se postavil Forró , který do vápna posílá křižní centr, na který si naskočí Ignačák a hlavou ho posílá přes šířku malého vápna, kde stojí osamocený Strnad, který ho z první napálí do šibenice. Nádherný okamžik! Domácí se snaží ještě vyrovnat, ale mohou inkasovat. V šanci se ocitl Ambroz, kdy sám neprostřelil Klimka, míč se k němu odrazil a následnou dorážku opět Klimek chytá. Závěrečné minuty jsme ustáli a z Pačlavic vezeme cenné tři body.