Jdi na obsah Jdi na menu
 


OPATOVICE - FKD B

Utkání o první místo v tabulce bylo dramatické, plné emocí,  se šťastnějším koncem pro domácí. Největší rozruch vzbudila záměna dresů domácích hráčů, kteří se o poločase snažili chybu napravit a připravili horkou chvíli pro hlavního rozhodčího Martina Háka.
Na začátku ukazovala obě mužstva proč jsou na čele tabulky. Útoky domácích byly od začátku velmi nebezpečné a již v šesté minutě nastřelil Pavel Škvára po centru hlavou tyč. Potom přišly dvě obrovské šance Zdeňka Švédy. Teprve potom se ke slovu dostali hosté a po standardce Dušana Švandy, Pišta Hrubša rybičkou zakončoval těsně vedle opatovické branky. V osmadvacáté minutě tečoval centr hlavou Rosťa Adam a míč doplachtil za záda drnovického brankáře Miroslava Rašky. Hosté zvýšili aktivitu, po přihrávce Dušana Švandy nastřelil Radek Pytela tyč a téměř vzápětí centroval pro změnu on a Michal Jelínek sám před brankářem míč netrefil.
Druhý poločas narušila již zmíněná výměna dresů a hned na to zahráli nervózní hosté malou domů, kterou Mirek Raška musel chytit do rukou. Nepřímý kop z osmi metrů, ale obrana hostů dokázala odvrátit. Od té doby se hrálo za stálé převahy hostujícího mužstva, ale vyrovnávací gól nepřicházel. Největší šanci měl po centru Michal Jelínka Jakub Rozehnal, ale ani on vyrovnat nedokázal. Pak přišla úžasně dramatická závěrečná čtvrthodina, ve které napřed přišel brejk Rosti Adama a druhý gól domácích. O dvě minuty později opět z rychlého protiútoku Zdeněk Švéda zvýšil na tři nula. Vzápětí se řítil stejný hráč na Miroslava Rašku znovu sám, ale nepřesně zakončil. V tu chvíli to vypadalo na debakl drnovického béčka. Zkušení hráči Dnovic, ale ukázali velkou sílu mužstva a pět minut před koncem zápasu po centru Oldy Böhma Pišta Hrubša svoji rybičku z prvního poločasu zopakoval, ale přesně do rohu branky do té doby neprůstřelného Honzy Müllera. Po třech minutách Michal Jelínek po kolmé přihrávce Kuby Rozehnala snížil na rozdíl jedinné branky. V závěrečném náporu již hráli hosté nervózně a vyrovnat se jim nepodařilo. Přes vypjatou atmosféru zápasu si myslím. že utkání se všem divákům líbilo.


Ohlasy k zápasu

TJ Sokol Opatovice o.s.
Hubert Jelínek - trenér Opatovic:    Ve všech našich zápasech doplácíme na to, že neproměňujeme brankové příležitosti. Při proměnění našich šancí v úvodu utkání, nebo za stavu tři nula jsme mohli zápas dohrávat v klidu.


Autor: Vítězslav Zbořil