Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kobeřice - FKD 5:1

Kobeřice : FKD     5 : 1    (3:0)
Branku dal Raška, žlutá karta : Jelínek
Sestava : Hrušák –Vaškeba,Jelínek,Ignačák,Šmerda-Kučera,Raška,Němec,Petřek-Lukeštík,Strnad-Pataki
    Syndrom venkovních zápasů se opět plně projevil v zápase s Kobeřicemi.  Ty začaly slavit hody, a proto se zápas hrál netradičně v sobotu dopoledne. Ačkoliv domácí v důsledku hodových oslav nebyli v plné kondici, zaslouženě zvítězili. Nepomohou výmluvy, že oproti předcházejícímu zápasu chyběli čtyři hráči ze základní sestavy (Kabele,Adler,Kroutilík,Gottvald).
     V úvodu zápasu jsme byli aktivnější my a je jen škoda, že jsme některou z nadějných akcí nezakončili brankou. Již ve 3 minutě měl gól na hlavě Strnad, kterému míč na hlavu posadil Raška, ale Matěj míč poslal mimo brankovou konstrukci z hranice malého vápna.  V 7minutě nebezpečně střílel Lukeštík, ale jen o  vlásek  minul branku. Domácí se poprvé připomněli v 8 minutě, kdy po rohu trefili břevno. Poté jsme viděli dvě šance, po jedné na každé straně. V 18 minutě se zcela sám před Hrušákem zjevil Mužíček, ale jen těsně minul míč, který na něj směřoval po trestném kopu. Ve 20 minutě byl zcela sám před domácím brankářem Šmerda, ale místo střeli volil nepřesnou nahrávku na Rašku. Další velké varování přišlo ve 24 minutě, kde Jelínek ztratil míč a zcela osamoceného Svobodu vychytal Hrušák.  Ve 30 minutě rozehráli domácí trestný kop, který Hrušák vyrazil, pokryl i následnou dorážku, ale na další střelu osamoceného Mužíčka už neměl nárok. To vše za přihlížení našich hráčů. Po této brance nabrala hra jednoznačný směr. Domácí ožili a my připomínali jen slabého sparing partnera. V 37 minutě jsme nedokázali zareagovat na domácí aut, k míči se dostal opět Mužíček a bylo to o dvě branky. Ve 40 minutě neodhadl nákop  Ignačák a na Hrušáka se řítil Kadlec. Náš brankář  jeho  střelu vyrazil, ta se k němu zpět odrazila a on zvýšil na 3:0 pro domácí.
      Hned ve 46 minutě přišla nebezpečná střela z velkého vápna a skvělý zákrok Hrušáka.  V 55 minutě se nám povedlo snížit, když nejdříve osamoceného Lukeštíka vychytal domácí brankář, ale na nádhernou střelu do protilehlé šibenice, kterou vyslal Raška, neměl nárok. Jenomže, kdo čekal naše probuzení, byl zklamán. Domácí ovládli hrací plochu a my kupili chybu za chybou. Něco lapil Hrušák a něco soupeř poslal mimo branku. V každém případě měl dostatek šancí na zvýšení náskoku a můžeme děkovat okolnostem, že v druhém  poločase  míč  v naší síti skončil jen dvakrát. V 75 minutě z přísné  penalty  zvýšil  vedení  domácích  Piňos a v 86 minutě po přečíslení upravil na konečných 5:1 Mužíček.