Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hodějice - FKD A

 HODĚJICE - FKD 3:0 (2:0)
Sestava: Petlach - Ignačák, Karabina (68.Polášek), Gottvald, Kučera - Ambroz (46.Němec), Vondřich - Kabele (63.Raška), Lukeštík, Strnad - Rozehnal (46.Petřek)
Zbyněk Zbořil, trenér FKD: "Zasloužené vítězství domácích, kteří měli lepší produktivitu, chuť bojovat a podstupovat osobní souboje. To na nás v tomto zápase bohatě stačilo. První šanci jsme měli my, ale sami jsme si to vyrazili z prázdné brány a pak už celý první poločas byl v režii domácích. Přispěli jsme jim k tomu velkých počtem chyb a hlavně nedůsledností v obranné fázi. Dvoubrankové vedení bylo ještě pro nás milosrdné. Druhý poločas byl od nás lepší, ale když jsme měli obrovskou šanci na 2:1, tak jsme ji trestuhodně zahodili a na druhé straně dostali hřebíček v podobě penalty a bylo rozhodnuto. Prohrát můžete, o tom fotbal je, ale na této úrovni vás ten fotbal musí bavit, musí být vidět zájem, chuť a nám se to na hřištích soupeřů vytratilo. Chválil jsem borce za první zápas v Bohdalicích, ale k tomu výkonu a přístupu jsme se v dalších zápasech venku ani nepřiblížili."

Komentář A. Petlach :

Hodějice měli v posledních zápasech slušnou formu, nastříleli 11branek a získali šest bodů. Naproti tomu hosté zatím bodují převážně doma a na soupeřových hřištích se jim moc nedaří. Důkazem toho je debakl 1:6 v Brankovicích. Tato bilance si potvrdila i v tomto zápase, kdy domácí byli jednoznačně lepší hlavně v první části a zaslouženě tak vyhráli.
       Hosté začali s větrem v zádech a dostali se také do první šance. V 5 minutě si naběhl na přízemní nahrávku Kabele a umístil jí do branky, jenomže na čáře stál jeho spoluhráč Strnad a zabránil cestu míči do sítě. Poté přebírají taktovku domácí. V 6 minutě střílí osamocený hráč domácích z hranice penalty, ale hostující brankář Petlach míč vyráží.  V 12 minutě se připomněli hosté, kdy trestný kop Lukeštíka nestačil usměrnit mezi tyče Gottvald. V 18 minutě se přes dva obránce prosadil domácí Florian, ale Petlach reflexivně vyráží. Ve 22 minutě se v samostatném náběhu ocitl domácí Zápotočný a střelou k tyči posílá domácí do vedení. Ti jsou i nadále jednoznačně lepší a dostávají se do několika slibných střeleckých příležitostí, ale bez patřičné koncovky. Hosté působí hodně odevzdaně. Herní převaha domácích je korunována brankou Floriana v 38 minutě, kdy zcela sám před Petlachem nezaváhal.
 
      V úvodu druhé části zaznamenáváme nebezpečnou střelu domácích, kterou Petlach s námahou vyráží na roh. Vzápětí se jeden z hostujících hráčů ocitl sám před domácím brankářem, ale nedal.  V druhé části se hraje převážně ve středu hřiště. U hostů je vidět snaha o provedení korekce výsledku. Může, ale udeřit na jejich straně, kdy zcela osamocený hráč domácích se chystal ke střele, ale Kučera mu v poslední chvíli míč odkopl. Z rohu se domácí mohou radovat, ale jejich hráč v jasné pozici trefil brankáře hostů. Následně se v obrovské šanci ocitl Lukeštík, ale v jasné pozici odmítl zdramatizovat zápas. V 69 minutě je rozhodnuto. Sudí Rek ukazuje na značku pokutového kopu, který proměnil Winter. Hosté se poté několikráte dostanou až na dostřel domácí branky a mají několik slibných příležitostí na vstřelení branky. Tuto však netrefují ani v jasných pozicích. Poslední z nich měl po individuální šanci Petřek, ale i on nevtěsnal míč mezi tři tyče a tak domácí získávají třetí vítězství v řadě.