Jdi na obsah Jdi na menu
 


FKD A - Švábenice

FKD : Švábenice     1 : 2    (0:1)
Branku dal Forró,
Žluté karty : Vondřich, Vaškeba 
Střely na branku : 12: 5, rohy : 10:2

Sestava :
Hrušák – Šmerda,Jelínek,Gottvald,Vlček – Raška,Vondřich,Weber,Handl-Lukeštík,Bobál – M.Brtníček,Forró,Strnad,Vaškeba,Pospíšil
Trenér : Patrik Pataki

   Vstup do nového ročníku se nám nevydařil, neboť jsme nedokázali proměnit ani ty nejvyloženější šance. 
     Oba celky nastoupili s poněkud obměněnými kádry. Do našeho celku byli zařazeni kluci, co vyšli dorostu a i na soupisce soupeře chyběla tradiční jména a naopak nová se tam objevila. Od počátku se hrál poměrně vyrovnaný zápas. Oba celky měly velkou snahu po vstřelení branky a hned ve 2 minutě přišla chyba Lukeštíka na půlící čáře a nákop za obranu, ale Hrušák včasným vyběhnutím zmařil dobře se rozvíjející šanci. Poté jsme viděli několik náznaků šancí na obou stranách, ale bez nějakého většího efektu. Až v 19 minutě vnikl do vápna Šmerda a jeho nedůrazná střela se dostala před Rašku, který sám před Rausem neuspěl. Ve 25 minutě vypíchl Handl míč, vnikl do vápna a jeho střelu k tyči bravurně vyrazil Raus na roh. Ve 30 minutě jsme viděli minelu na naší straně, když Weber nahrál hostujícímu Koláčkovi a ten sám ve velkém vápně přestřelil. V 36 minutě promáchl Jelínek centr Hladkého a osamocený Pavlík poslal hosty do vedení. Ve 42 minutě jsme vyrobili další hrubku v obraně, ale Hrušák tentokráte Pavlíka vychytal. 
    Ještě 5 minut druhé půle bylo poměrně vyrovnaných. Od té doby se však hrálo převážně na polovině hostů a domácí brankář Hrušák si mohl jít užívat hodových atrakcí. První signál našeho náporu vyslal v 54 minutě Brtníček, který vybojoval míč, nahrál ho na nabíhajícího Šmerdu, kterému v malém vápně ukopl míč jeden z hostujících hráčů. V 57 minutě zahrával roh Forró a našel hlavu Vaškeby, který jen o kousek přestřelil. V 62 minutě Lukeštík uvolnil Šmerdu, který z malého vápna trefil tyč. V 67 minutě přilétl centr do vápna hostů a zde přišla pohotová střela našeho hráče, kterou Raus vytáhl na roh. Z následného rohu skončila tečovaná střela Strnada těsně vedle. V 72 minutě jsme zúročili naší převahu, když Lukeštík zahrál roh na přední tyč, kde ho trefil Forró a obloučkem poslal kulatý nesmyl k protilehlé tyči. Ihned po rozehrání se dostali do ojedinělé šance hosté, ale závar v brankovišti skončil střelou Hladkého a reflexem Hrušáka. V 80 minutě vnikl do vápna Hladký, ale zakončil nepřesně. No a poté jsme viděli souboj Lukeštíka s Rausem a to celkem ve třech provedeních. V 82 minutě se Lukeštík ocitl sám ve vápně, ale zakončil do rukou Rause. V 84 minutě uvolnil Lukeštíka Brtníček a ten běžel sám na brankáře hostů, který jeho úmysl udělat kličku vystihl. V 86 minutě běžel Lukeštík na Rause sám od půlky, hostující brankář zůstal stát jako přikovaný a Lukeštík ho trefil do nohou. V 89 minutě přišel snad třetí výpad hostů na naší polovinu a byl úspěšný. Po závaru v brankovišti se dostal k míči Pospíšil a přízemní střelou propálil vše, co mu stálo v cestě. Čas na odpověď nebyl.
     Prohráli jsme zápas, v němž jsme byli jasně lepším týmem hlavně v druhé části. Soupeř využil s minima, maximum a my můžeme jen doufat v obrat v dalším zápase.