Jdi na obsah Jdi na menu
 


FKD A - Křenovice

16. D. Lukeštík , 41. D. Lukeštík , 50. D. Lukeštík , 86. D. Lukeštík - 47. L. Procházka , 53. L. Samek
FKD o.s.: A. Petlach - M. Karabina , J. Ignačák , J. Gottvald , J. Rozehnal (46. M. Petřek)    - D. Lukeštík , V. Němec (71. J. Handl)    , J. Vondřich , L. Ambroz (63. V. Kučera)    - M. Strnad (88. J. Raška)    , P. Kabele (82. D. Polášek)
SK ŽS Křenovice: L. Žák - T. Doležal , K. Klimek , R. Dřínovský , J. Drápal (46. T. Světelský)    - L. Samek , O. Chvátal , Z. Rozkopal , L. Procházka - M. Kübl , P. Paleček
ŽK: 52. L. Ambroz - 46. Z. Rozkopal .

 Hosté se prezentovali velice kvalitním výkonem, na který domácí odpovídali nesmírnou bojovností a kdy to šlo, tak i kontry. Tyto nakonec sehrály důležitou roli, neboť zápas rozhodly. Na jejich konci byl vždy jeden střelec a to David Lukeštík, který soupeře z Křenovic sestřelil čtyřmi zásahy do černého.
          Hosté začali od první minuty velice aktivně a domácí obrana musela řešit dvě ošemetné situace, které skončily dvěma zásahy brankáře Petlacha a jednou špatnou dorážkou hráče hostů.  Další závary bylo možné vidět i před hostující brankou, ale bez efektu. Udeřilo v 16 minutě zápasu, kdy se Lukeštík ocitl po pravé ruce brankáře Žáka, zasekl míč a z úhlu prostřelil kunovického brankáře. Po brance se chopili iniciativy hosté, zatlačili domácích na jejich polovinu, ale žádnou brankovou šanci si nevypracovali. V době, kdy se začíná hra vyrovnávat, přestřeluje hráč hostů hlavou branku z malého vápna. V 35 minutě se ocitl sem před brankářem domácí Strnad, ale místo střely volí nepřesnou nahrávku. V 38 minutě je v šancích Kabele, ale hostující brankář jeho střelu vyráží. V 41 minutě se na pravé straně velkého vápna ocitl Lukeštík, míč si dává na levou a střelou na vzdálenější tyč nedává Žákovi šanci a domácí vedou 2:0.
          Úvod druhé části byl hodně divoký. Již po dvou minutách se v sólu ocitl hostující Procházka a nedal domácímu brankáři šanci. Hosté se ze snížení neradovali dlouho. V 50 minutě našel po pravici hostujícího brankáře Kebele zcela volného Lukeštíka a ten potřetí vyškolil Žáka střelou na zadní tyč a vrací domácím náskok. V 53 minutě je opěr sníženo, kdy Petlach neudrží lehkou střelou z trestného kopu a pro dobíhajícího Samka nebyl problém míč dopravit do sítě. Hosté na chvíli ožijí a vrací se ke své kombinační hře. Obrana domácích je, ale v těchto fázích pevná a nic hostům nedovolila. V 71 minutě se na chvíli ocitl osamocený Lukeštík, ale přestřelil. V 77 minutě je závar před hostující brankou zakončen střelou Strnada, ale Žák je na místě.  Hosté touží po bodu a směrem dopředu se snaží zvýšit svoji aktivitu. Domácí vzniklou situaci řeší jednoduchými odkopy. V 86 minutě přichází definitivní rozuzlení.  Petřek zprava přetáhne míč za obranu, kde ho z první nádherně trefí Lukeštík a nedává Žákovi šanci. Tímto získal pro domácí rozhodující pojistku a zbývající minuty si vítězství udrželi.
        Hosté působili velice dobrým, fotbalovým dojmem. Domácí zápas odbojovali, hostům nedali nic zadarmo a navíc měli ve svém středu střelecky disponovaného Lukeštíka a to rozhodlo.
Autor: Antonín Petlach