Jdi na obsah Jdi na menu
 


FKD - Pustiměř 1:1

FKD : Pustiměř       1 : 1    (0:1)
Branku dal Lukeštík
Střely na branku : 8:2, rohy : 10 : 3
Sestava : Hrušák – Vaškeba,Gottvald,Vondřich,Šmerda – Raška,Weber,Adler,Matoušek – Lukeštík,Bobál, - Slezák,Handl


   Bez vykartovaného Jelínka jsme vstoupili do bojů o další mistrovské body. Proti nám stála Pustiměř, které jsme měli vracet podzimní porážku 1:4.
      Do první velké příležitosti se dostali hosté na počátku 5 minuty, kdy se na levé straně uvolnil Snídal, ale jeho střela šla vysoko nad bránu. Poté jsme viděli velice pohledné utkání. Obě mužstva se snažila hrát aktivně, ale v úvodu byla nebezpečnější skupina fotbalových borců z Pustiměře. V 10 minutě se individuálně prosadil Kubíček, ale přestřelil naší branku. Náznaky šancí přibývaly na obou stranách, ale k ohrožení branky došlo až v 19 minutě, kdy se prosadil Bobál, ale jeho střelu přes obránce hostující brankář Kotulán lapil. Ve 28 minutě udeřilo na naší straně, když Kubíček obral o míč Vondřicha a Hrušákovi následně nedal šanci. Tato branka nás vyburcovala k větší aktivitě a my se rázem mnohem častěji nacházeli na hostující polovině. V 36 minutě se řítil na Kotulána, Lukeštík, ale místo střely volil nahrávku na obsazeného Adlera a bylo po šanci. Do půle se tak nic zvláštního nestalo. Tedy stalo. Sudí nám upřel dvě jasné penalty, ale s tím jsme nic dělat nemohli.
    Ve 47 minutě vběhl na hřiště Michal Slezák a hned mohl skórovat. Míč mu na hlavu posadil z rohu  Lukeštík a Gaza jen o kousek minul branku. V 52 minutě poslal Lukeštík krásný centr do vápna, Kotulán míč neudržel a z následného závaru jsme nic nevytěžili. V 57 minutě našel Šmerda hlavu Slezáka, který vyhrál souboj s Kotulánem a míč, který mu následně spadl pod nohy, poslal do prázdné branky, ale jeden z hostujících hráčů zachraňuje skluzem. V druhé části máme jasnou převahu, ale branku ne a ne dát. V 73 minutě je srovnáno, když se zleva řítil na Kotulána Raška, hostující brankář ho fauloval a následnou penaltu proměnil Lukeštík. O čtyři minuty později vnikl do vápna Raška a jeho střelu na zadní tyč skvěle vyrazil Kotulán. V 79 minutě zamával pomezní sudí ofsajd, my přestali hrát a jaké bylo naše překvapení, když nechal hrát hostujícího Kudýna, který běžel sám na Hrušáka, ale minul jeho branku. V 82 minutě skvěle vysunul Adler Lukeštík, který zcela sám před Kotulánem neuspěl. Hostující brankář vytáhl skvělý reflex. Zápas ukončila nebezpečná střela Adlera, která však se skórem nepohnula. 
    V pohledném utkání se body dělily, i když my k zisku třech z nich byli blíže.