Jdi na obsah Jdi na menu
 


FKD - Letonice 4:0

article preview

FKD - LETONICE 4:0 (2:0)
branky: 17.Ignačák, 39.Strnad, 65.Kabele, 79.Jelínek M.
Sestava: Hrušák - Vaškeba (69.Polášek), Gottvald, Jelínek P., Ignačák - Forró (22.Strnad, 77.Jelínek M.), Ambroz - Kabele, Němec (63.Rozehnal), Lukeštík - Vondřich
Zbyněk Zbořil, trenér FKD: "Sice jsme zvládli první domácí zápas, ale spokojený určitě nejsem. Zápas jsme měli rozhodnout mnohem dřív, protože šancí jsme měli na dva zápasy. Už po 30 vteřinách šel Vondřich sám na bránu a jakoby předznamenal další vývoj zápasu. Měli jsme výborný přechod do útoku a soupeře přehrávali kolmicemi za obranu, ale řešení vyložených šancí bylo tragické. Nakonec ten výsledek není špatný, ale kdo utkání viděl, tak bude se mnou souhlasit, že jsme na soupeře byli až moc hodní."

Domácí nedali Letonicím šanci
Drnovice změnily trenéra, když k mužstvu přišel zkušený Zbyněk Zbořil a navíc z dorostu přešlo pět hráčů. V minulém kole vyválčily remízu až v nastaveném čase v Bohdalicích. Letonice po sestupu vstoupily do nové sezóny úspěšně. Porazily nevyzpytatelné Vážany a i v jejich řadách lze spatřit několik nových tváří z dorostu.
      Domácí byli po celý průběh zápasu jednoznačně lepším týmem. Vypracovali si spoustu brankových příležitostí, které však trestuhodně zahazovali. Nebýt nepřesné koncovky a dobého výkonu brankáře Rotrekla, mohlo být o osudu zápasu rozhodnuto už v první části hry.
     Domácí začali hodně zostra. Již po půl minutě hry se řítil na brankáře Rotrekla mladík Vondřich, ale zakončil velice nepřesně. Tato šance jakoby předznamenala drnovické trápení v koncovce. Domácí byli i nadále aktivní a tlačili se do soupeřovy šestnáctky, ale bez většího efektu. V 16 minutě došlo ke změně skóre. Domácí zahrávali trestný kop, který tečovala hostující zeď, míč se dostal ke Kabelovi , ten ho přiťukl Ignačákovi a jeho střelu pod víko zastavila až síť hostující branky. V 18 minutě došlo k nepříjemnému zranění Daniela Forró, na kterém se nepodílel nikdo ze soupeřů. Do hry tak musel Strnad. Až ve 22 minutě se připomněli hosté, když zleva střílel Kučera a Hrušák míč reflexivně nohou vykopl. Ve 25 minutě běžel sám na Rotrekla z pravé strany Lukeštík, udělal mu kličku, ale míč si dal daleko od nohy a tak nedokázal trefit opuštěnou branku. O tři minuty později je v šanci Lukeštík, ale Rortrekl míč vyráží. V 39 minutě běží sám na Rotrekla, kdo jiný, než Lukeštík  a opět na něho nevyzraje. Míč se odráží směrem k autové čáře, kde si Lukeštík najde a na malém vápně našel Strnada, který míč hlavou opřel o tyč a od ní směřoval do branky. Ve 43 minutě dostává krásný míč za obranu Kabele, ale míč špatně zpracuje a sám se vytlačí ze střelecké pozice.
   Poločasová přestávka nijak obrázek hry nezměnila. Domácí byli nadále aktivní a hned po třech minutách mohli vedení zvýšit. Lukeštík zatáhl míč do vápna a na jeho nahrávku před prázdnou branku nedosáhl Ambroz.O pár vteřin později a stejná dvojice. Křižní pas Lukeštíka do vápna a střela Ambroze z jedné míří mimo tři tyče. V 58 minutě zahrozili hosté, ale Hrušák včasným vyběhnutím maří šanci Letonic. V 65 minutě se potřetí mění skóre. Lukeštík našel pasem za obranu Kabeleho a ten tváří v tvář Rotreklovi nezaváhal. V 79 minutě nejprve trefuje Rozehnal spojinic břevna a tyče a odražený míč usměrňuje do sítě Michal Jelínek, který byl na hřišti jen pár vteřin. Stanovuje tak definitivní tečku za zápasem. Vítězství domácích je naprosto zasloužené.


Ohlasy k zápasu

Zbyněk Zbořil ( trenér FKD):    Sice jsme zvládli první domácí zápas, ale spokojený určitě nejsem. Zápas jsme měli rozhodnout mnohem dřív, protože šancí jsme měli na dva zápasy. k Nakonec ten výsledek není špatný, ale kdo utkání viděl, tak bude se mnou souhlasit, že jsme na soupeře byli až moc hodní.
Tomáš Rotrekl (brankář Letonic):    Vítězství domácích je naprosto zasloužené.Jednoznačně nás přehráli a klidně jsme mohli prohrát i větším rozdílem. My jsme po sestupu obměnili tři čtvrtě mančaftu a teprve se sehráváme. V každém případě se chceme pohybovat v klidném středu tabulky a ztráta tří bodů jaro nedělá.

Autor: Antonín Petlach