Jdi na obsah Jdi na menu
 


FKD - KOBE 3:0

Zasloužená výhra

Branky : 22. D. Lukeštík , 57. P. Kabele , 70. D. Lukeštík
FK Drnovice: R. Hrušák - M. Vaškeba (63. V. Kučera)    , J. Gottvald , P. Jelínek , J. Ignačák - J. Vondřich , V. Němec , L. Ambroz (70. J. Rozehnal)    , D. Lukeštík (77. D. Polášek)    - P. Kabele , M. Strnad
     Kobeřice v minulém kole rozstřílely Vážany, když jim dali devět branek. Domácí podlehli Křižanovicím. Nicméně, oba celky dělil pouze bod v tabulce a tak se očekával zajímavý duel. Zápas nakonec lépe zvládli domácí, kteří byli po celý průběh aktivnější a zaslouženě zvítězili.
     Od počátku zápasu hráli domácí s chutí a dostávali se brankových příležitostí. Již ve 4 minutě se v dobré střelecké pozici ocitl Lukeštík, ale Hloužka v bráně Kobeřic nepřekonal. O chvíli později zatáhl míč Kabele, nahrál pod sebe Lukeštíkovi, ale jeho slabou střelu brankář hostů chytil. Ve 13 minutě domácí zahrávali roh a ve vápně vznikl závar, který skončil slabou střelou. Další dvě akce domácích po stranách jsme viděli o chvíli později, ale bez většího efektu. V 19 minutě se ocitl zcela sám před Hloužkem, Lukeštík, ale ten vytáhl bravurní zákrok. Ve 22 minutě přišel pas Němce na Lukeštíka a ten své druhé sólo proměnil střelou k tyči a poslal domácí do vedení. Do první vážnější šance se dostali Kobeřice až v 33 minutě, kdy nebezpečně zpoza velkého střílel Piňos, ale netrefil branku. Ve zbývající části poločasu jsme viděli dvě šance domácích, kdy po ose Lukeštík,Strnad zakončoval z malého vápna vedle Kabele a ve 43 minutě byl sám na malém vápně Vondřich, ale rovněž netrefil branku.
 
     
     Hned v úvodu druhé části hry posadil Lukeštík míč na hlavu Strnada a ten z malého vápna minul branku. Aktivní vstup domácích do druhé půle přece jen skončil brankou. V 57 minutě uvolnil křížní nahrávkou Ingnačák , Kabele, který sám před Hloužkem vystřelil, ten míč reflexivně vyrazil, ale ten nabral rotaci a skončil v síti.  Další branku přidali domácí v 69 minutě, kdy Hrušák předvedl dlouhý výkop, který propadl na Lukeštíka a ten sám z hranice vápna prostřelil Hloužka. Domácí poté zápas celkem kontrolovali. Hosté se až s přibývajícími minutami dostali do několika nebezpečných situací. Tu největší v 84 minutě neskutečně lapil Hrušák, když vešil pohotovou střelu Zbořila z bezprostřední blízkosti. Hosté nehráli špatně, ale více šancí měli domácí a proto vyhráli.


Ohlasy k zápasu

FK Drnovice
Zbyněk Zbořil ( trenér FKD):    V první půli se odehrával podobný zápas jako minulé kolo v Křižanovicích. Hráli jsme velmi dobře, měli dostatek šancí zápas rozhodnout, ale v koncovce jsme selhali. Tentokráte nás to nemrzelo, protože jsme po změně stran přidali další góly a zápas dovedli v klidu do vítězného konce. Soupeř nebyl tak špatný, jak napovídá výsledek, ale z naší strany to byl dnes poctivý, kolektivní výkon. Všichni hráči si odvedli svoje, začalo to od Hrušáka v brance, který odchytal výborný zápas, přes poctivý výkon v defenzivě, až k ofenzivním hráčům, kteří na můj vkus potřebují moc šancí na gól, ale nakonec zápas rozhodli. Podle mě zasloužené vítězství a teď to jen konečně dostat i na hřiště soupeřů."