Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dědice - FKD A

Dědice : FKD    0:1  (0:0)

Branku dal v 76‘ Šmerda

Žluta karta : Vaškeba, střely na branku : 5:6, rohy : 11:8

Sestava : M.Brtníček – Vaškeba,Vondřich,Gottvald,Weber – Raška,Lukeštík,Adler,Handl – Šmerda,Strnad – Pospíšil,Bobál

    Do Dědic jsme přijeli s cílem navázat na náš bodový zisk z minulých kol. Předem jsme věděli, že nás zde nečeká nic jednoduchého a to se také potvrdilo.

    Domácí začali hodně aktivně a hned z prvního útoku vyprovokovali pěkný závar v našem vápně, který skončil rohem. Po něm se ocitl jeden z domácích hráčů zcela osamocen, ale naštěstí střílel nad naší branku. I nadále měli domácí více ze hry, ale kromě rohů a standardních situací si žádnou velkou šanci nevytvořili. Až ve 20 minutě zahrávali trestný kop, který se odrazil od naší zdi a skončil na břevně. Ve 27 minutě po dalším rohu Dědic, přišla hlavička, kterou bravurně vyrazil Marian Brtníček, který chytal místo zraněného Hrušáka. Ve 30 minutě přilétl do našeho vápna dlouhý aut domácích a po hlavičce jednoho z jejich hráčů čaroval na brankové čáře Brtníček. My se do vyložené šance dostali až ve 39 minutě, kdy se po rohu ocitl sám v brankovištích Adler, ale přestřelil. Vzápětí přišel rychlý kontr Dědic a my měli štěstí, že neskončil brankou.

    Ještě v úvodu druhé části patřila aktivita domácím, ale závar v našem brankovišti skončil odkopem. V 52 minutě našel Strnad v pokutovém území hlavu Rašky, ale ten míč jen lehce tečoval mimo branku. V 58 minutě se prosmýkl do vápna Bobál, nádherně nahrál pod sebe a Strnadovu ránu vytěsnil domácí Paštěka na roh.  Z následného rohu napřáhl z první Handl, ale Paštěka byl na místě. V těchto fázích zápasu jsme pomalu přebírali iniciativu my. V 76 minutě předvedl krásnou akci Raška, na vzdálenější tyči našel Lukeštíka a ten trefil jen boční síť. O chvíli později poslal skvostný centr do pokutového území Pospíšila, na něhož doplachtil vzduchem Šmerda a neomylně míč hlavou umístil k tyči a my šli do vedení. Domácí vzorně bojovali, ale viditelně jim docházeli síly a to i vinou zranění, takže jsme v závěru těsné vítězství udrželi.