Jdi na obsah Jdi na menu
 


DĚDICE - FKD A 2:5

TJ Dědice : FKD     2 : 5     (1:3)
Branky : 2 Kábele (28´,31´), 2 Lukeštík (25´,71´), Ambroz (88´)
Sestava : Hrušák – Petřek,Měřínský,Gottvald,Ignačák – Strnad (68´Kučera),Ambroz,Forró,Janovský – Kábele (87´Klimek),Lukeštík

     Proti Dědicím jsme chtěli navázat na úspěšná minulá vystoupení. Hned v úvodu jsme měli míč častěji na našich kopačkách, ale kromě územní převahy jsme si žádnou příležitost nevypracovali. Naopak domácí hráli velice jednoduše a již v 5 minutě se nejmladší hráč na hřišti, domácí útočník Novák, ocitl sám ve vápně, ale utopil se v kličkách. V 7 minutě prohrál Ignačák souboj s Markem Höfrem, který se řítil sám na Hrušáka a přízemní střelou dostal domácí do vedení. Jenomže branka nás nijak nedeprimovala. Zvýšili jsme naše úsilí a k územní převaze začaly přibývat i šance.  V krátkém sledu se v slibných příležitostech ocitli Ambroz,Kábele a Strnad, ale neuspěli. Dědice se připomněly ve 21 minutě nebezpečnou střelou, která skončila v rukavicích našeho brankáře. Jenomže náš tlak se stupňoval a přinesl ovoce. Ve 25 minutě jsme rozebrali obranu domácích a akci ještě vyšperkoval nahrávkou Kábele na Lukeštíka, který již neměl problém trefit prázdnou branku. Ve 28 minutě našel krásnou nahrávkou za obranu Ambroz, Kábeleho a ten sám před Vymazalem nezaváhal. Ve 31 minutě je zde další branka. Lukeštík vystřelil zpoza velkého a domácí brankář Vymazal vyrazil míč na nohu Kábelého a ten ho posílá k tyči. Obrat dokonán za 6 minut! Ve 40 minutě se domácí dožadují penalty za střet Lukáška s naším brankářem, ale marně. 
     V úvodu druhé části můžeme klidně přidat další zásahy. Ve 48 minutě se prokličkuje do vápna Lukeštík, ale Vymazal je na místě. O minutu později si nahrávku za vápnem zpracuje Strnad a krásnou střelou trefuje břevno. V 50 minutě je sám před Vymazalem Janovský, ale přestřeluje. Celá druhá půle se nese v tomto duchu, ale my nejsme schopni proměnit ani ty nejvyloženější šance, a když už něco trefíme přesně, stojí proti nám branková konstrukce.   To se stalo v 61 minutě, kdy zpoza velkého trefuje Ambroz tyč. Až v 71 minutě přidáváme další zásah. To střídající Kučera nádhernou nahrávkou najde nabíhajícího Lukeštíka a ten sám před Vymazalem se nemýlí. V 77 minutě zahrává Ambroz trestný kop a tentokráte zvoní břevno. V 79 minutě střílí zpoza vápna domácí Usnul a trefuje šibenice. Domácí z minima vytěžili maximum. Ovšem závěr patří nám. V 88 minutě vyhraje střídající Klimek souboj u půlící čáry a vyšle na zteč Lukeštíka, jehož střelu Vymazal vyráží a dobíhající Ambroz nemá problém trefit prázdnou branku. Domácí jsme jasně přehráli a určitě mohou být rádi, že neinkasovali mnohem více branek.