Jdi na obsah Jdi na menu
 


FKD - LYSOVICE

FKD : Lysovice      4 : 1    (1:0)
Branky : Lukeštík 3  (9´,68´,79´), Janovský 
ŽK : 47´D.Forró
Sestava: Hrušák-Klimek,Měřínský.Gottvald,Petřek-Strnad (82´Němec),Forró,Kroutilík,Janovský – Kábele(89´A.Forró),Lukeštík

      V posledním domácím zápase jsme nastoupili notně oslabeni, když chyběli čtyři hráči. Nicméně odhodlání k vítězství bylo veliké. Od počátku zápasu jsme měli převahu, dobře jsme kombinovali.  V 8 minutě vyslal první střelu na brankáře Plhala Lukeštík, když z první napálil centr Petřeka. V 9 minutě vybojoval míč Kábele, posunul ho na Lukeštíka a ten mezi nohy obránce hostů napálil míč k tyči a domácí jdou do vedení 1:0. I nadále máme herní převahu, ale nějakou velkou šanci nevidíme. Naopak hosté hned z první příležitosti málem skórují, když se před Hrušákem ocitl osamocený Foldyna a jeho střela s pomocí teče našeho obránce končí na tyči. O minutu později střílí na druhé straně Kábele, ale Plhal střelu vyráží na roh. Ve 26 minutě se sám na Plhala řítí Strnad, který mu sice udělá kličku, ale jeho střela levou je zachycena hráčem hostů v pouti do jejich branky. V 35 minutě krásně vystřelil Kábele, ale minul branku. Hosté hrozí o dvě minuty později z trestného kopu, který posílají do zdi. V 39 minutě poslal Forró krásný centr na malé vápno, kde si na míč naskočil Kábele, ale hlavou přestřelil. Půli zavírá trestný kop Bačovského, který končí ve zdi.
     Úvod druhé části je ve znamení hostů. Domácí jsou zatlačení na vlastní polovinu a hned ve 48 minutě zachraňuje v poslední chvíli domácí kapitán Kroutilík, který odvrací střelu hostů na roh. Poté střílí nebezpečně Strnad, ale mimo branku. To stejné vidíme i v podání Lysovic. V této fázi zápasu vidíme boj spíše uprostřed hřiště a mezi šestnáctkami. Zápas se začíná lámat v 68 minutě, kdy Janovský vysune do sóla Lukeštíka a ten přízemní střelou nedává Plhalovi šanci. V 73 minutě zatáhne míč po levé straně Klimek a jeho střelu zpoza šestnáctky Plhal chytá. V 75 minutě váhá Petřek s rozehrávkou a poté špatně nahraje na nohu Foldyny, který s míčem zamíří k brance a vystřelí zpoza velkého. Jeho nepříliš tvrdá střela končí v síti. Naše odpověď je však rychlá. Janovský zatáhne míč z pravé strany až na lajnu značící roh, zde obejde hráče hostů a jeho střílenou nahrávku si sráží Plhal do branky. Běží 79 minuta zápasu.  V 88 minutě další ulička Janovského na D. Forró, který lobuje Plhala a trefuje břevno. V poslední minutě se řítí zleva do vápna Lukeštík a střelou do protilehlé šibenice uzavírá skóre. 
Antonín Petlach (trenér)
Za dnešní zápas musím klukům poděkovat. Když jsme chtěli hrát a dali míč na zem, tak jsme soupeře jednoznačně přehráli. Myslím si, že vítězství, hlavně za první poločas, bylo zasloužené. Jinak bych chtěl poděkovat všem hráčům za celou sezóny a za tři roky, co jsem vedl Drnovice jako trenér. Dnešní zápas byl poslední na lavičce Drnovic v roli trenéra a jsem rád, že se kluci se mnou rozloučili výhrou. Poděkování patří všem, kteří mi s mužstvem pomáhali. Byli to krásné roky, kdy jsme Drnovice zdvihali z popele až k okresní špičce. Teď je na mém následníkovi, aby mužstvo zdvihl na absolutní vrchol.